Επιλέξτε σελίδα

«Ο αντίκτυπος του μίνι προϋπολογισμού της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ουαλίας»

27 Σεπτεμβρίου 2022

Με το ASKAR SHEIBANI

Διευθύνων Σύμβουλος, Comtek Network Systems UK και πρόεδρος, DBF

Αυτός ήταν ο πιο επικίνδυνος προϋπολογισμός που έχω δει ποτέ και είναι πολύ ανησυχητικό. Έχει επικεντρωθεί καθαρά στην ανάπτυξη. Αν δουλεύει θα ήταν υπέροχο. Ωστόσο, εάν αποτύχει να προσφέρει, η χώρα θα βρεθεί σε καταστροφικά βαθιά προβλήματα. Δεν συμφωνώ με την ιδεολογία να κάνουμε τους πλούσιους πλουσιότερους για να κάνουμε τους φτωχούς πλουσιότερους. Επίσης, δεν συμφωνώ ότι το να κάνουμε τις μεγάλες πολυεθνικές πλουσιότερες θα καταστήσει τις μικρές μας επιχειρήσεις που βασίζονται στην κοινότητα πιο κερδοφόρες.

Στη Βόρεια Ουαλία, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους, επομένως δεν πρόκειται να επωφεληθούμε από τη μείωση του εταιρικού φόρου για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους τραπεζίτες. Επίσης, δεν πιστεύω ότι ο δανεισμός ενός κολοσσιαίου ποσού χρημάτων για ξόδεμα αντί για επένδυση σε υποδομές είναι οικονομικά λογικό και συνετό. Έχουμε ήδη δει ότι η αντίδραση της αγοράς έχει προκαλέσει την σχεδόν κατάρρευση της λίρας. Αυτό θα οδηγήσει τελικά σε τεράστια αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα άσχημα νέα. Η απόρριψη της μη δημοφιλής αύξησης 1.25% στην Εθνική Ασφαλιστική είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​για τις μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δυστυχώς, έχασαν την ευκαιρία να καταργήσουν και τα ξεπερασμένα δρακόντεια επιχειρηματικά επιτόκια. Μια άλλη ανακοίνωση που πρέπει να χαιρετίσουμε είναι η δημιουργία Επενδυτικών Ζωνών.

Πιστεύω πολύ στις ειδικές ζώνες. Όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε στις αρχές του 2011 ότι θα δημιουργήσει επιχειρηματικές ζώνες στην Αγγλία, η κυβέρνηση της Ουαλίας αρχικά φαινόταν ότι δεν ήταν πολύ ενθουσιώδης με την ιδέα. Υπήρχαν πολλές αρνητικές αβάσιμες φήμες από διαφορετικές γωνιές κατά των επιχειρηματικών ζωνών. Τέτοιες φήμες περιελάμβαναν χαλάρωση των νόμων για τον σχεδιασμό και την απασχόληση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Wirral και το Daresbury είχαν ήδη χαρακτηριστεί ως Enterprise Zones, ο Deeside θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο εάν είχαμε μείνει εκτός.

Η επιχειρηματική κοινότητα, υπό την ηγεσία του Deeside Business Forum (DBF), έκανε δυναμική εκστρατεία για να αποκτήσει το Deeside το καθεστώς Enterprise Zone. Όλοι εργαστήκαμε σκληρά με την υποστήριξη του συμβουλίου της κομητείας Flintshire και μεταδώσαμε τη φωνή μας δυνατά και καθαρά στην κυβέρνηση της Ουαλίας για να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας στη Βορειοανατολική Ουαλία. Η κυβέρνηση της Ουαλίας άκουσε τη φωνή μας και συμφώνησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2011 να ορίσει το Deeside ως Enterprise Zone. Αυτή ήταν μια σπουδαία απόφαση της κυβέρνησης της Ουαλίας. Ο τότε υπουργός Οικονομίας με κάλεσε να γίνω ο πρώτος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Deeside Enterprise Zone.

Το Deeside υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες Ζώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει δημιουργήσει χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην κατασκευή για ολόκληρη την περιοχή. Η ιστορία έχει πλέον επαναληφθεί. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη ορίσει το Λίβερπουλ, το Cheshire West και το Chester ως δύο από τις 38 επενδυτικές ζώνες. Αν μείνουμε σιωπηλοί και δεν κάνουμε τίποτα, ο Deeside και ο Wrexham θα χάσουν. Θα ήταν κρίμα αν η κυβέρνηση της Ουαλίας δεν μπορεί να δει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε τώρα και αποφασίσει να επιλέξει άλλες περιοχές της Ουαλίας έναντι του Deeside και του Wrexham. Θα υπάρξουν φορολογικά πλεονεκτήματα στις Επενδυτικές Ζώνες.

Όπως και πριν, θα υπάρχουν αβάσιμες αρνητικές φήμες κατά των επενδυτικών ζωνών στην Ουαλία. Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτές τις αρνητικότητες. Ο σχεδιασμός διέπεται από την κυβέρνηση της Ουαλίας και όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς είναι θέμα που έχει εκχωρηθεί. Η εργατική νομοθεσία διέπεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και δεν μπορεί να τροποποιηθεί λόγω αλλαγής του περιφερειακού καθεστώτος. Το DBF με περισσότερα από 2,500 μέλη και υποστηρικτές, θα κάνει επιθετική εκστρατεία και θα αγωνιστεί για να απονεμηθεί το καθεστώς της Επενδυτικής Ζώνης στις Deeside και στο Wrexham. Έχουμε περάσει από αυτή τη διαδικασία στο παρελθόν και έχουμε ένα μεγάλο ιστορικό επιτυχίας.

Χρειαζόμαστε όλους τους βουλευτές, τους βουλευτές και τους συμβούλους μας στο Flintshire και στο Wrexham να συμμετάσχουν στη μεγάλη, ανθεκτική στη μάχη, επιχειρηματική κοινότητα για να εκστρατεύσουν μαζί μας και να ασκήσουν πιέσεις τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην κυβέρνηση της Ουαλίας ώστε να αναγνωρίσουν τα σοβαρά οικονομικά μειονεκτήματα και τις απώλειες θέσεων εργασίας που θα αντιμετωπίσουμε από την γειτονικές Αγγλικές Επενδυτικές Ζώνες, αν αγνοούνταν το αίτημά μας.

Μέσω LeaderLive

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Περισσότερες πληροφορίες Κλεισιμο