περιβαλλοντική
υπευθυνότητα &
Σχεδιασμός

 

Επισκευή, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση ήταν πάντα ένα σημαντικό μέρος του τρόπου λειτουργίας της Comtek, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Οι σταθερά υψηλοί μας έπαινοι κατά τους περιβαλλοντικούς ελέγχους, τα πολλά πράσινα βραβεία που έχουμε κερδίσει και τα δικά μας ISO 14001 η διαπίστευση το μαρτυρεί αυτό.

 

Επισκευή, Ανακύκλωση και Επαναχρησιμοποίηση

Οι εκστρατείες της Comtek για περιβαλλοντική ευθύνη όσον αφορά τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων έχουν τεκμηριωθεί καλά τα πολλά χρόνια που λειτουργούμε. Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχείρησής μας.

Οι δραστηριότητες επισκευής της Comtek επεκτείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του υλικού τηλεπικοινωνιών, μειώνοντας το κόστος για τους πελάτες, προστατεύοντας το περιβάλλον και παρέχοντας βιωσιμότητα.

Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αποτελούν πλέον μείζον μέλημα. Μέσω των εξαιρετικών μηχανικών της δεξιοτήτων, η Comtek συνεισφέρει σημαντικά θετικά στην κυκλική οικονομία και στην κλιματική αλλαγή.

Μετά τη συνάντηση της COP 26 στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύουμε ότι, επιτέλους, τα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων και ότι υπάρχει μια βάση φιλοδοξίας στις εταιρείες που εξετάζουν τα ζητήματα βιωσιμότητας που ενσωματώνονται στην εταιρική κοινωνική τους ευθύνη. Αυτό είναι κάτι προς το οποίο η Comtek έχει προσπαθήσει από την έναρξή της.

Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε εταιρείες με παρόμοια σκέψη στις δικές τους περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές.

Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις 

Χρησιμοποιούμε ξανά σχεδόν όλο το υλικό συσκευασίας από χαρτόνι και δεσμευόμαστε να αυξάνουμε ετησίως τη χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών

Ανακυκλώστε περισσότερο χαρτόνι

Παγκόσμια έλλειψη προμήθειας και τσιπ 

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις άρχισαν να αγοράζουν νέους φορητούς υπολογιστές και διακομιστές για να εξυπηρετήσουν το προσωπικό που εργάζεται εξ αποστάσεως και τα παιδιά που εκπαιδεύονται στο σπίτι. Έτσι, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις ημιαγωγών μειώθηκαν μεταξύ 2018 και 2019, το 2020 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6.5%. Αυτή η ταχεία ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2021, και σύμφωνα με τον εμπορικό οργανισμό Semiconductor Industry Association, οι πωλήσεις για τον Μάιο του 2021 ήταν 26% υψηλότερες από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι κατασκευαστές αγωνίζονται να συμβαδίσουν, αλλά η πανδημία έχει επίσης εκθέσει σημεία πίεσης στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού chip, με τη συντριπτική πλειονότητα της κατασκευής να πραγματοποιείται από δύο εταιρείες – την TSMC της Ταϊβάν και τη Samsung της Νότιας Κορέας. Αυτά τα χυτήρια κυριαρχούν ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τσιπ αιχμής που χρησιμοποιούνται σε κινητές συσκευές ή για στρατιωτικές εφαρμογές.

Ξανασκέφτομαι Η προσέγγισή σας

Η αλλαγή στο τοπίο της προσφοράς, τα γεωπολιτικά ζητήματα όπως το COVID-19 και ο αγώνας για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα αρχίζουν να αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας. Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει μεγάλη ανάγκη συντήρησης/επισκευής περισσότερου υπάρχοντος υλικού και η αξία του παλαιού εξοπλισμού αυξάνεται ραγδαία.

Η Comtek είναι ένας ιδανικός συνεργάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ για να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε τις πράσινες φιλοδοξίες σας και ιδανικά να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επισκευής σε μια σειρά συσκευών όπως –  οπτική μετάδοση, συσκευές δικτύου, PSU, UPS, φούρνο μικροκυμάτων/RF και πολλές άλλες συσκευές τηλεπικοινωνιών/ηλεκτρικού ρεύματος.

Είμαστε διαπιστευμένοι κατά ISO 14001 με εξαιρετικό ιστορικό στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων και στην υπεύθυνη ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων που παράγονται στις εγκαταστάσεις μας. Πρόσφατα συνεργαστήκαμε με πολλές εταιρείες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εφοδιασμού από χώρες όπως η Κίνα και η Ταϊβάν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν υποδομές παλαιού τύπου, που υποστηρίζονται από ισχυρές SLA.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα ή να ξεκλειδώσουμε την αξία από ανεπιθύμητο εξοπλισμό με τις υπηρεσίες αποστολής παρακαλώ ξεκινήστε μια συζήτηση μαζί μας.

Μαζί με τους πλευρικούς ημιαγωγούς, τα προϊόντα νέας τεχνολογίας απαιτούν πολλά μέταλλα σπάνιων γαιών στην κατασκευή τους. Τέτοια μέταλλα βρίσκονται μόνο σε λίγες χώρες. Είναι δύσκολο να εξορυχθούν και σχεδόν αδύνατο να εξαχθούν μέσω διαδικασιών ανακύκλωσης.

Η Κίνα έχει μεταξύ 80-95% των παγκόσμιων στοιχείων σπάνιων γαιών και παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε υποδείξει ότι θα σταματήσει να εξάγει τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία μέχρι το 2012, συνεχίζει να εξάγει. Η επισκευή και η επαναχρησιμοποίηση ελαττωματικού εξοπλισμού οδηγεί σε μειωμένη ανάγκη για την κατασκευή ολοκαίνουργιων προϊόντων που περιέχουν μέταλλα σπάνιων γαιών. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται από τις οδηγίες για τα ΑΗΗΕ, οι οποίες αναφέρουν ότι η επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού είναι 20 φορές πιο «πράσινη» από την ανακύκλωση.