«Το βιομηχανικό πάρκο Deeside προορίζεται να αποτελέσει πρότυπο σύγχρονης οικονομικής ζώνης παγκόσμιας κλάσης»

7 Ιουλίου 2021

Διευθύνων Σύμβουλος Comtek Network Systems UK Ltd και πρόεδρος, DBF

Το σχέδιο να τοποθετήσετε το Deeside Industrial Park στο χάρτη ως ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο του 21ου αιώνα φαίνεται πιο ρεαλιστικό από ποτέ τώρα.

Η ουαλική κυβέρνηση και το συμβούλιο κομητειών Flintshire συνεργάζονται ακούραστα με την επιχειρηματική κοινότητα για να αξιοποιήσουν τις τεράστιες επιτυχίες του βιομηχανικού πάρκου.

Το Deeside Industrial Park είχε ήδη καταταχθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εργοστάσια παραγωγής και απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στον Λόρδο Barry Jones, ο οποίος προσπάθησε να το δημιουργήσει.

Το πάρκο διαθέτει ένα από τα πιο όμορφα δίκτυα ποδηλατοδρόμων που συνδέουν Chester, Wirral, Connah's Quay και Shotton με όλες τις τέσσερις ζώνες του πάρκου.

Το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος αναψυχής για ποδηλάτες από όλες τις γειτονικές κοινότητες.

Παρά όλες τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα του πάρκου, υπάρχουν μερικά σοβαρά ελαττώματα με τον αρχικό σχεδιασμό του.

Υπάρχει πολύ μικρή πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο πάρκο, πράγμα που εμποδίζει πρακτικά τους νέους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτοκίνητο ή έχουν άδεια οδήγησης για πρόσβαση σε εργασία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεράστια προβλήματα στάθμευσης αυτοκινήτων και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το DBF αγωνίζεται συνεχώς για έναν σιδηροδρομικό σταθμό μέσα στο πάρκο, συνδέοντας αυτόν τον μεγάλο κόμβο απασχόλησης με το Λίβερπουλ, το Wrexham και τα μικρά αγροτικά χωριά στη διαδρομή του.

Τα υπέροχα νέα είναι ότι η καμπάνια μας έχει αποδώσει. Υπάρχει μια δέσμευση από την ουαλική κυβέρνηση για την κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου σιδηροδρομικού σταθμού που ονομάζεται «Deeside Parkway Station».

Αυτός ο σύγχρονος σταθμός θα διαθέτει εγκαταστάσεις πάρκινγκ, λιμένα ποδηλάτων και υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο για όλες τις επιχειρήσεις. Η ζώνη Deeside Enterprise θα συνδεθεί απευθείας με το Wrexham, το Wirral Water Enterprise Zone και το Λίβερπουλ.

Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού σταθμού στο Pen-y-Ffordd. Αυτός ο σταθμός θα έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός στάθμευσης και βόλτας.

Θα έχει επίσης ασφαλή μέρη για τους ποδηλάτες να αφήνουν τα ποδήλατά τους στο σταθμό και να ταξιδεύουν στο βιομηχανικό πάρκο Deeside ή να πηγαίνουν στο Λίβερπουλ για αναψυχή και απασχόληση.

Υπέροχα νέα για όσους έχουν αποκλειστεί από τον ελεύθερο χρόνο και την απασχόληση λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας δημόσιων συγκοινωνιών.

Θα υπάρχουν τέσσερα τρένα κάθε ώρα, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι και να έχουν πρόσβαση σε ένα προσιτό και αξιόπιστο δίκτυο μεταφορών.

Οι πιο συναρπαστικές ειδήσεις είναι ότι το Flintshire County Council ήταν εξαιρετικά έξυπνο και δεν χάθηκε χρόνο να υποβάλει αίτηση στις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ». «Ανεβάζοντας ταμείο».

Πρόκειται για επιχορήγηση 30 εκατομμυρίων £ LUF για την επιτάχυνση όλων των παραπάνω έργων και εξελίξεων.

Η αίτηση υποστηρίχθηκε από το DBF και υποβλήθηκε στην Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή 18 Ιουνίου.

Η επιχειρηματική κοινότητα, σε συνεργασία με το Flintshire Council και την Ουαλική Κυβέρνηση έχει ήδη πετύχει τεράστιες επιτυχίες, όπως η ανάπτυξη της Βόρειας Πύλης, το καθεστώς Enterprise Zone για το Deeside, το μεγαλύτερο ηλιακό αγρόκτημα στη χώρα και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αποβλήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα υπάρχει ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός από τους πιο εξελιγμένους κόμβους υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Deeside και 1,500 σπίτια σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την απασχόληση.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ιστορία επιτυχίας και πρέπει να το φωνάσουμε και να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας.

Μέσω LeaderLive