Επιλέξτε σελίδα

«Τα κρυπτονομίσματα και το Blockchain θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον ξεπερασμένο τραπεζικό τομέα»

11 Φεβρουαρίου 2022

Με το ASKAR SHEIBANI

Διευθύνων Σύμβουλος, Comtek Network Systems και πρόεδρος, DBF


Το Blockchain είναι μια επαναστατική καινοτομία όπως και το διαδίκτυο. Είναι η ραχοκοκαλιά των ψηφιακών/κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin.

Είναι εξαιρετικά ασφαλές, ανθεκτικό κατά της απάτης και φθηνό στη λειτουργία του.

Η τεχνολογία Blockchain θα μπορούσε να εφαρμοστεί για τη βελτίωση διαφόρων άλλων τύπων διαδικασιών εκτός από τη χρηματοδότηση.

Είναι εξαιρετικά αποδοτικό, χαμηλού κόστους και θα εξαλείψει τα ακριβά γραφειοκρατικά εμπόδια από τη ζωή μας.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το Blockchain θα έχει πιο ριζικό αντίκτυπο στη ζωή μας από το Διαδίκτυο.

Θα επικεντρωθώ στον μετασχηματιστικό και ανατρεπτικό αντίκτυπό του στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε αυτό το άρθρο.

Η τεχνολογία Blockchain αναπτύχθηκε αμέσως μετά τη δραματική αποτυχία και την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα το 2008. Τώρα δημιουργεί έναν αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό τομέα χωρίς μετρητά.

Όταν στέλνουμε χρήματα από έναν λογαριασμό σε άλλο ή αλλάζουμε νόμισμα για να αγοράσουμε αγαθά, υπάρχει πάντα ένας μεσάζων από τον οποίο πρέπει να περάσουμε.

Οι μεσάζοντες, όπως οι τράπεζες, καθυστερούν τις διαδικασίες, δημιουργούν κόστος και είναι ανοιχτοί στη διαφθορά. Τα ψηφιακά νομίσματα που βασίζονται σε blockchain δεν έχουν μεσάζοντες και όλες οι συναλλαγές είναι διαφανείς μεταξύ των μερών. όπως και αν δώσετε σε κάποιον 10 £ μετρητά χωρίς να περάσετε από έναν μεσάζοντα όπως μια τράπεζα.

Ακριβώς στην αρχή αυτής της επαναστατικής εφεύρεσης, πολλοί αρνήθηκαν να λάβουν αυτή την καινοτομία στα σοβαρά και ήταν πολύ δύσπιστοι σχετικά με την επιτυχία και τον αντίκτυπό της.

Πολλές κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν σθεναρά κατά της δημιουργίας κρυπτονομισμάτων και θεώρησαν την επιτυχία της ως απειλή.

Πιστεύω ότι οι περισσότερες ανατρεπτικές καινοτομίες αποτελούν απειλή για το status quo. Η μεγαλύτερη απειλή των κρυπτονομισμάτων είναι έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα γίνονται πιο δημοφιλή, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δολάριο ΗΠΑ ως το νέο παγκόσμιο νόμισμα.

Ορισμένες χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει το Bitcoin ως εθνικό τους νόμισμα. Ορισμένες μεγάλες εταιρείες που κοιτάζουν το μέλλον, όπως το PayPal και η MicroStrategy, έχουν επίσης υιοθετήσει κρυπτονομίσματα στις επιχειρήσεις τους.

Ο αριθμός των συναλλαγών σε ψηφιακά νομίσματα αυξάνεται εκθετικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή είναι μια επανάσταση που επινοήθηκε από τους ανθρώπους για να διατηρήσουν τον έλεγχο των οικονομικών τους. Οι κυβερνήσεις, οι κεντρικές τράπεζες και ο παραδοσιακός χρηματοοικονομικός τομέας δεν θα μπορέσουν ποτέ να εμποδίσουν αυτή την επαναστατική καινοτομία να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Καθώς οι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερο για την ευκολία και τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων, το λατρεύουν.

Το ψηφιακό νόμισμα είναι ήδη πολύ δημοφιλές στους νέους. Περίπου το 58% των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα είναι κάτω των 34 ετών, σύμφωνα με έρευνα του 2021.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι μεγαλύτεροι χαμένοι από αυτή την καινοτομία θα είναι οι παραδοσιακές τράπεζες και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις.

Εκτός από τις κυβερνήσεις, οι παγκόσμιες τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη στα οικονομικά και την οικονομία μας.

Επομένως, πιστεύω ότι μόλις συνειδητοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν, θα προσπαθήσουν να συμμετάσχουν και απρόθυμα να υιοθετήσουν και να αποδεχτούν τα αναπόφευκτα κρυπτονομίσματα blockchain στην επιχείρησή τους.

Οι κυβερνήσεις και ορισμένες κεντρικές τράπεζες έχουν ήδη ξυπνήσει με την πραγματικότητα και τώρα ετοιμάζονται να αναπτύξουν την εκδοχή των κρυπτονομισμάτων τους και να επινοήσουν ένα σύστημα για τη συλλογή φόρων τους.

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain από τις τράπεζες και την κυβέρνηση θα δημιουργήσει φυσικά έναν πιο αποτελεσματικό και πολύ φθηνότερο χρηματοοικονομικό τομέα που θα ωφελήσει τους πολίτες.

Η κρίσιμη διαφορά μεταξύ των ψηφιακών νομισμάτων που εισάγουν οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις είναι «ποιος έχει τον έλεγχο».

Τα κρυπτονομίσματα του λαού δεν είναι κεντρικά και επομένως κανείς δεν έχει τον έλεγχο των χρηστών ή των επενδυτών.

Τα ψηφιακά νομίσματα που κυκλοφόρησαν από την κυβέρνηση και τις τράπεζες είναι κεντρικά και επομένως οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα εξακολουθούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των επενδυτών και των χρηστών.

Γεγονός είναι ότι αυτή η καινοτομία και η επανάσταση δεν είναι πλέον ασταμάτητη. Επομένως, πιστεύω ότι θα ήταν μια έξυπνη κίνηση για την κυβέρνηση της Ουαλίας να πρωτοστατήσει και να υιοθετήσει αυτήν την καινοτομία blockchain και να την προωθήσει στους τομείς της εκπαίδευσης μας.

Η ταχεία υιοθέτηση μεγάλων καινοτομιών, όπως το blockchain και το διαδίκτυο με ταχύτητα gigabit στην Ουαλία, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο ότι η Ουαλία είναι ένας φιλόξενος κόμβος για την καινοτομία και τους καινοτόμους.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας θα πρέπει επίσης να προσπαθήσει να αναπτύξει την τεχνολογία blockchain όπου είναι δυνατόν στις δικές της κυβερνητικές διαδικασίες και στην Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ουαλίας.

Το blockchain και τα κρυπτονομίσματα είναι εδώ για να μείνουν. Όσοι το καλωσορίσουν και το υιοθετήσουν θα επιβιώσουν και θα πετύχουν, και όσοι το αγνοήσουν θα μείνουν πίσω και θα αποτύχουν.

 

Μέσω LeaderLive

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Περισσότερες πληροφορίες Κλεισιμο