Επιλέξτε σελίδα

«Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το καλύτερο από το UK Shared Prosperity Fund;»

25 Μαΐου 2022

Με το ASKAR SHEIBANI

Διευθύνων Σύμβουλος, Comtek Network Systems UK και πρόεδρος, DBF

Όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση της Ουαλίας λάμβανε χρήματα απευθείας από την ΕΕ και στη συνέχεια τα διένειμε σε όλη την Ουαλία.

Ωστόσο, οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ουαλία δεν ήταν ικανοποιημένες με τον τρόπο που η κυβέρνηση της Ουαλίας διένειμε τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και πίστευαν ότι ο Βορράς δεν έλαβε το δίκαιο μερίδιό του.

Στο πλαίσιο της εξόδου από την ΕΕ, η κυβέρνηση του ΗΒ υποσχέθηκε να αντικαταστήσει τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ με άμεσες πληρωμές σε όλες τις περιφέρειες του ΗΒ. Αυτό το νέο ταμείο ονομάζεται UK Shared Prosperity Fund.

Η κυβέρνηση του ΗΒ έχει διαθέσει 2.6 δισεκατομμύρια £ ως UKSPF που θα διανεμηθούν σε όλες τις περιοχές του ΗΒ, κυρίως μέσω τοπικών συμβουλίων. Η κυβέρνηση του ΗΒ πιστεύει ότι οι τοπικές αρχές είναι σε καλύτερη θέση να γνωρίζουν ποιες είναι οι τοπικές προτεραιότητες.

Όπως είναι λογικό, η κυβέρνηση της Ουαλίας δεν είναι ευχαριστημένη με αυτήν την κατάσταση, καθώς πιστεύει ότι αυτή η απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αφαίρεσε την αποκεντρωμένη εξουσία λήψης αποφάσεων που είχαν στο παρελθόν.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι όλα τα συμβούλια στην Ουαλία έχουν λάβει ένα Κοινό Ταμείο Ευημερίας. Το Flintshire, επειδή είναι μια από τις πιο ευημερούσες κομητείες, έχει διατεθεί 13 εκατομμύρια £. Αυτά είναι σχεδόν 50% λιγότερα χρήματα από τις γειτονικές κομητείες της.

Όλα τα συμβούλια της Βόρειας Ουαλίας είναι πλέον απασχολημένα με τη διαβούλευση με τους τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς προκειμένου να καταλήξουν σε επενδυτικά σχέδια για τις δικές τους κομητείες και να τα υποβάλουν έως την 1η Αυγούστου στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλα τα συμβούλια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να εμπλακεί ενεργά και να υποστηρίξει τα συμβούλια μας στη Βόρεια Ουαλία για την ανάπτυξη ισχυρών και οικονομικά βιώσιμων και αξιόπιστων επενδυτικών σχεδίων για τις τοπικές αρχές μας.

Το DBF είχε ήδη συναντηθεί με ορισμένες από τις τοπικές επιχειρήσεις και θα υποστηρίξει τα τοπικά μας συμβούλια. Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να βρουν ιδέες που θα βοηθήσουν την οικονομική μας ανάπτυξη. Το επενδυτικό σχέδιο είναι για το 2022 έως το 2025 και τα χρήματα θα βρεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συμβουλίων τον Οκτώβριο του 2022.

Η Βόρεια Ουαλία έχει μια ισχυρή εδραιωμένη επιχειρηματική κοινότητα. Έχουμε μερικές κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην περιοχή. Οι επιχειρήσεις μας έχουν δείξει την ανθεκτικότητά τους σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαθέτουμε μεγάλη τεχνογνωσία στην τοπική μας κοινότητα για να βρούμε ιδέες που θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα κεφάλαια για να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για την επιχειρηματική και οικονομική ανάπτυξη.

Πρέπει να δράσουμε επειγόντως για να συνεργαστούμε με τα τοπικά μας συμβούλια για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για τη συζήτηση των επιχειρηματικών προτεραιοτήτων.

Μπορείτε επίσης να μας γράψετε στο DBF (admin@deesidebusinessforum.co.uk) με τις προτάσεις και τις ιδέες σας. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να διαμορφώσουμε την οικονομική τύχη της περιοχής μας, ας το κάνουμε.

Μέσω LeaderLive

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Περισσότερες πληροφορίες Κλεισιμο