Η Βόρεια Ουαλία θα μπορούσε να γίνει «παγκόσμιος ηγέτης» στις ανανεώσιμες ενέργειες

7 Μαΐου 2021

Η ΒΟΡΕΙΑ Ουαλία θα μπορούσε να γίνει μια από τις πιο ευημερούσες περιοχές της Ευρώπης μέσα σε δέκα χρόνια, δήλωσε ηγέτης των επιχειρήσεων.

Ο Askar Sheibani, διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος της Comtek Network Systems και πρόεδρος του Deeside Business Forum (DBF), δήλωσε ότι οι μετασχηματιστικές δυνατότητες έργων μεγάλης κλίμακας στο μέλλον της περιοχής θα μπορούσαν να «αλλάξουν εντελώς την οικονομία της Βόρειας Ουαλίας.

Είπε: «Υπάρχουν πολλά έργα που συμβαίνουν, αλλά πολλή συγκέντρωση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη συμφωνία ανάπτυξης της Βόρειας Ουαλίας.

«Το τοπίο της Βόρειας Ουαλίας είναι μοναδικό. μπορείτε να αναπτύξετε παλιρροιακή και θαλάσσια ανανεώσιμη ενέργεια.

«Με πολλά άλλα μέρη του κόσμου είναι σχεδόν αδύνατο. «Επιπλέον, αν θέλετε μπορείτε να παράγετε ενέργεια υδρογόνου. «Έχουμε ήδη έναν κόμβο που θα χτιστεί στο Holyhead για την ανάπτυξη υδρογόνου.

«Περιμένω ότι ένα έργο θα εγκριθεί επίσης για την παλιρροιακή ενέργεια στο Holyhead και ένα Κέντρο Υδρογόνου στο Deeside.

«Η ομορφιά των παλιρροιακών ενεργειών είναι ότι απαιτούνται υποβρύχιες τουρμπίνες - οι οποίες πρέπει να κατασκευαστούν.

«Η Deeside και η Wrexham έχουν μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστικούς πόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε θα μπορούσαμε να συνδέσουμε την ανάπτυξη των στροβίλων και των συναφών τεχνικών μερών στον κατασκευαστικό μας τομέα.

«Η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διεθνώς είναι καταπληκτική - αυτή τη στιγμή αξίζει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και αναμένεται να φτάσει τα δύο τρισεκατομμύρια μέχρι το 2026.

«Η Βόρεια Ουαλία έχει μια πολύ καλή ευκαιρία και είναι τυχερό που το τοπίο μετατρέπεται σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Δεν είναι μόνο μαγική σκέψη - αυτό είναι εφικτό. Είναι λογικό, πρακτικό και μπορούμε να το επιτύχουμε.

«Έχουμε όλα τα συστατικά και τα έργα ξεκινούν, για τα οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

«Είναι σχεδόν σαν μια βιομηχανική επανάσταση να συμβαίνει εδώ στη Βόρεια Ουαλία.»

Ο κ. Sheibani επαίνεσε επίσης την κοινή εργασία του συμβουλίου οικονομικής φιλοδοξίας της Βόρειας Ουαλίας και των ομάδων ανάπτυξης της Βόρειας Ουαλίας.

Πρόσθεσε: «Αυτή η συνεργασία είναι μοναδική για τη Βόρεια Ουαλία - μια ηγεσία έχει αναπτυχθεί εδώ όπου τα έξι συμβούλια σε όλη τη Βόρεια Ουαλία με ηγέτες από όλα τα πολιτικά υπόβαθρα έχουν ενώσει για να συνεργαστούν με επιχειρηματίες, ειδικούς και επιχειρήσεις.

«Δουλεύουμε από κοινού με τον ώμο για να φέρουμε αλλαγή για τη Βόρεια Ουαλία και είναι φανταστικό.