Επιλέξτε σελίδα

«Η Βόρεια Ουαλία πρέπει να βασιστεί στον παγκόσμιο κλάδο παραγωγής τροφίμων»

15 Ιουνίου 2021

Διευθύνων Σύμβουλος Comtek Network Systems UK Ltd και πρόεδρος, DBF

Η Βόρεια Ουαλία έχει αναπτύξει πραγματικά έναν κλάδο παραγωγής τροφίμων παγκόσμιας κλάσης που του επιτρέπει να ανταγωνίζεται σε διεθνές επίπεδο.

Για δεκαετίες η Βόρεια Ουαλία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη μιας μάρκας στην παραγωγή ορισμένων από τα ασφαλέστερα και υψηλότερα πρότυπα παραγωγής τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μερικές από τις μάρκες, όπως η Ισλανδία στο Deeside Industrial Park, έχουν αναγνωριστεί για την ποιότητά τους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουμε εκατοντάδες νεοσύστατες επιχειρήσεις που εισέρχονται στον τομέα κάθε χρόνο. Έχουμε έναν καλά ανεπτυγμένο γεωργικό τομέα που υποστηρίζει την παραγωγή τροφίμων με μεγάλη προμήθεια πρώτων υλών στο κατώφλι τους.

Ο τομέας των γεωργικών ειδών διατροφής συνεισφέρει περίπου 122 δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και απασχολεί πάνω από 3.5 εκατομμύρια άτομα.

Δυστυχώς, παρόλο που αυτός ο τομέας παρέχει χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία και δημιουργεί πλούτο στη Βόρεια Ουαλία, δεν έχει αναγνωριστεί όσο αξίζει από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουαλίας.

Τώρα είναι η ώρα για τη δική μας ομάδα οικονομικής ανάπτυξης, το Συμβούλιο Οικονομικών Φιλοδοξιών της Βόρειας Ουαλίας (NWEAB), να αναλάβει τον έλεγχο της πρωτοβουλίας αναγνώρισης και υποστήριξης αυτού του οικονομικά κρίσιμου τομέα.

Από το σχηματισμό του NWEAB, βλέπουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θάλασσα στη στήριξη και ένα ενεργητικό κίνημα στην ανάπτυξη των βασικών υποδομών και των οικονομικών τομέων της Βόρειας Ουαλίας.

Το συμβούλιο της NWEAB χρησιμοποιεί το βραβείο 240 εκατομμυρίων £, το οποίο έλαβε πριν από έξι μήνες, για να υποστηρίξει τις υποδομές και τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ουαλίας.

Ένα τόσο εντυπωσιακό έργο είναι το «Glynllifon Rural Economy Hub». Αυτό το εξαιρετικό έργο στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής είναι αυτό που χρειάζεται απεγνωσμένα η Βόρεια Ουαλία.

Υποστηρίζει τον τομέα των τροφίμων δημιουργώντας ένα κέντρο βασισμένο στη γνώση για τη βιομηχανία. Χρησιμοποιούν την κρέμα της γνώσης που υπάρχει ήδη στα πανεπιστήμια, τα κολέγια και τη βιομηχανία μας, δημιουργώντας εντυπωσιακά κέντρα αριστείας για εκπαίδευση και υποστήριξη για τις νέες συμμετοχές στον τομέα.

Αυτή η μονάδα παραγωγής γνώσεων στον τομέα των γεωργικών τροφίμων θα βοηθήσει την περιοχή να δημιουργήσει την πιο σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων στην Ευρώπη, δημιουργώντας έτσι πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ουαλία.

Αυτοί οι τύποι έργων υποστήριξης σε τοπικό επίπεδο είναι οι μόνοι που θα λειτουργήσουν και θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην οικονομία της Βόρειας Ουαλίας.

Μόνο τοπικοί οργανισμοί οικονομικής ανάπτυξης, όπως το NWEAB (έξι συμβούλια) που έχουν προκύψει και αναπτυχθεί από τις κοινότητές μας, θα κατανοήσουν ποτέ τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας.

Μέσω LeaderLive

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Περισσότερες πληροφορίες Κλεισιμο