«Η προβλεπόμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων θα μπορούσε να στραγγαλίσει την οικονομική ανάκαμψη της Βόρειας Ουαλίας»

9 Ιουνίου 2021

Η Βόρεια Ουαλία είναι μια από τις λίγες περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την οικονομική της ανάκαμψη και να ξεκινήσει σημαντική ανάπτυξη στη συνέχεια.

Δυστυχώς, το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του θα αντιμετωπίσει ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε ορισμένους τομείς όπως η φιλοξενία, ο ελεύθερος χρόνος και η κατασκευή.

Ο κύριος λόγος για την έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων είναι ότι περίπου 1.5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ειδικευμένοι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να αντικαταστήσει αυτούς τους εργαζομένους, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επενδύσει επειγόντως στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση του εγχώριου πληθυσμού, ιδίως των νέων.

Για πολλά χρόνια το Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε πολύ πιο βολικό να απασχολεί ειδικευμένους νέους από ευρωπαϊκές χώρες, αγνοώντας έτσι την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των νέων μας στις κοινότητές μας.

Καθώς οι άνθρωποι αποθαρρύνονται να κάνουν διεθνή ταξίδια, η Βόρεια Ουαλία θα γίνει ο μαγνήτης του τουρισμού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τουριστικός τομέας της Βόρειας Ουαλίας πρέπει να προετοιμαστεί πλήρως για μια αύξηση των επισκεπτών. Η Βόρεια Ουαλία έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό για την παροχή υπηρεσιών πρώτης κατηγορίας, αλλά τώρα πρέπει να υποστηριχθεί πλήρως για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες αυτής της υπέροχης περιοχής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ουαλική κυβέρνηση πρέπει να υποστηρίξει αυτόν τον σπασμένο τομέα αναψυχής και τουρισμού, βοηθώντας τους να συνεργαστούν με τους τοπικούς παρόχους κατάρτισης για να εκπαιδεύσουν και να αναβαθμίσουν το εργατικό δυναμικό μας με βάση την κοινότητα, οπότε είναι καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα.

Με ένα ευπρόσδεκτο βραβείο ανάπτυξης ύψους 240 εκατομμυρίων £ στη Βόρεια Ουαλία, το Συμβούλιο Οικονομικής Φιλοδοξίας της Βόρειας Ουαλίας (έξι συμβούλια), πρόκειται να παρουσιάσει ορισμένα μεγάλα έργα ανάπτυξης υποδομών.

Εκτός από τα έργα NWEAB, οι προγραμματιστές του ιδιωτικού τομέα και οι ενώσεις κατοικιών στεγάζουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού κατοικιών για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας έλλειψης κατοικιών στη Βόρεια Ουαλία.

Έχουμε ήδη δει την κατασκευή βιομηχανικών κτιρίων, ειδικά στη Βορειοανατολική Ουαλία.

Η ανάπτυξη στην επιχειρηματική ζώνη Deeside προχωρά με ταχύτητα και οι επιχειρήσεις κινούνται μόλις ολοκληρωθούν τα εμπορικά κτίρια.

Όλα αυτά είναι υπέροχα νέα για τη Βόρεια Ουαλία. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη και η προβλεπόμενη οικονομική ανάκαμψη θα σταματήσουν εάν δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα σχετικά με τη μαζική έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων.

Εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να συνεργαστούμε με τους συνεργάτες μας, τις τοπικές αρχές, τα κολέγια, τα πανεπιστήμια και την ουαλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων δεξιοτήτων στην περιοχή μας.

Δεν πρέπει ποτέ να βασιστούμε σε εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό για να σώσουμε την οικονομία μας. Πρέπει τώρα να δράσουμε επειγόντως για να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας στον τομέα των κατασκευών, του ελεύθερου χρόνου, της φιλοξενίας και του τουρισμού, προτού να είναι πολύ αργά.

Μέσω LeaderLive