«Οι παλιοί τρόποι εργασίας έχουν πεθάνει»: Θα μπορούσε η Ουαλία να μετακομίσει σε μια τετραήμερη εβδομάδα; »

16 Νοεμβρίου 2021

Διευθύνων Σύμβουλος, Comtek Network Systems και πρόεδρος, DBF

Η κλιματική έκτακτη ανάγκη είναι το μεγαλύτερο και το πιο προκλητικό μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει τώρα η ανθρωπότητα.

Είναι μια ωρολογιακή βόμβα και όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν κάνουμε τίποτα, θα εκραγεί και θα καταστρέψει εκατομμύρια ανθρώπους και αθώα άγρια ​​ζώα.

Η ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει αυτό το τέρας και πρέπει να βρει μια λύση για να εξουδετερώσει τη βόμβα πριν να είναι πολύ αργά.

Όλοι πρέπει να υιοθετήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής και να σεβόμαστε το περιβάλλον και τον πλανήτη Γη. Η κατάχρηση δεν είναι πλέον επιλογή.

Ο σεβασμός του πλανήτη στον οποίο ζούμε δεν πρέπει να οδηγεί σε μείωση του βιοτικού μας επιπέδου. Εάν εφαρμόσουμε την ανθρώπινη δημιουργικότητα, μπορούμε να αναπτύξουμε σειρές τεχνολογιών που θα επιταχύνουν τη διαδικασία επίτευξης του Net Zero και την αναστροφή της αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Η πίεση είναι τώρα σε όλα τα βιομηχανικά έθνη να βρουν αποτελεσματικές καινοτόμες λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία. Μεγάλα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με σχετικές βιομηχανίες με ουσιαστική υποστήριξη από τις κυβερνήσεις τους.

Ευτυχώς, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Αυτό τοποθετεί το Ηνωμένο Βασίλειο σε ισχυρότερη θέση από τα άλλα έθνη.

Τώρα είναι η ώρα για τα πανεπιστήμιά μας να λάβουν την οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα για να βοηθήσουν τις εταιρείες τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι τις υπερπόντιες, όπως η Κίνα και η Βόρεια Αμερική.

Εάν συνδυάσουμε τις καινοτόμες εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας μας, τα πανεπιστήμια πρώτης κατηγορίας και την κρατική υποστήριξη, το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει ασυναγώνιστο.

Θα έχουμε την καινοτομία, την ανάπτυξη και την κατασκευή τεχνολογιών που θα βοηθήσουν τον κόσμο να επιτύχει τη φιλοδοξία του Net Zero και ταυτόχρονα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας με υψηλή ειδίκευση και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Η Βόρεια Ουαλία, λόγω της γεωγραφίας της, βρίσκεται σε καλή θέση ως ιδανική περιοχή για να γίνει ο κόμβος ισχύος για την καινοτομία και την ανάπτυξη περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

Υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στον κόσμο όπως οι ακτές της Βόρειας Ουαλίας που είναι εκπληκτικά κατάλληλες τοποθεσίες για την ανάπτυξη υποδομής παλιρροϊκής ενέργειας.

Ενώ αναπτύσσουμε την υποδομή, τα τοπικά μας πανεπιστήμια θα μπορούσαν εύκολα να εκτρέψουν τους πόρους τους από την υποστήριξη ορισμένων υπερπόντιων εταιρειών στις δικές μας βιομηχανίες που εδρεύουν στην περιοχή.

Η κατασκευή τεχνολογιών παλιρροιακού ρεύματος ή λιμνοθάλασσας θα δημιουργήσει μια αδιανόητη μέχρι τώρα πλατφόρμα για τη Βόρεια Ουαλία για περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των τομέων τουρμπίνας και μηχανικής, παρέχοντας έτσι απασχόληση υψηλής ποιότητας στις κοινότητές μας.

Η τεχνολογία παλιρροϊκής λιμνοθάλασσας θα δημιουργήσει μια αποτελεσματική και ισχυρή αντιπλημμυρική άμυνα, προστατεύοντας τις παράκτιες κοινότητες μας από τους κινδύνους των πλημμυρών.

Η ενέργεια που παράγεται από την παλιρροϊκή θαλάσσια ενέργεια είναι προβλέψιμη και θα δημιουργήσει ενέργεια αυτοδύναμη, χωρίς άνθρακα, μειώνοντας την εξάρτηση του Ηνωμένου Βασιλείου από εισαγωγές ενέργειας από το εξωτερικό και τον διεθνή εκβιασμό.

Έχουμε ήδη προγραμματίσει να έχουμε κόμβους υδρογόνου στο Anglesey και στο Deeside. Για την κατασκευή μπαταριών Green Hydrogen, χρειαζόμαστε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η παλιρροιακή ενέργεια θα παρέχει την τόσο αναγκαία παροχή πράσινης ενέργειας για την παραγωγή μπαταριών υδρογόνου για τα φορτηγά, τα αεροπλάνα, τα πλοία και τα σπίτια μας.

Αντιμετωπίζουμε τώρα μια ιστορική ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το τοπικό μας τοπίο, τα πανεπιστήμια και την τεχνογνωσία μας στον τομέα της κατασκευής και να ξεκινήσουμε μια συναρπαστική, βασισμένη στην τεχνολογία, βιομηχανική επανάσταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όχι μόνο θα βάλουμε τη Βόρεια Ουαλία στον παγκόσμιο χάρτη ως μια κινητήρια δύναμη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά θα βοηθήσουμε επίσης τον πλανήτη Γη να επιβιώσει.

Μέσω LeaderLive