Επιλέξτε σελίδα

«Οι οικονομικές προοπτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουαλία μετά την πανδημία και το Brexit»

2 Δεκεμβρίου 2021

Διευθύνων Σύμβουλος Comtek Network Systems UK Ltd και πρόεδρος, The DBF

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά στη Βόρεια Ουαλία, έχουν επιδείξει ισχυρή ανθεκτικότητα και οι περισσότερες έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις οικονομικές προβλέψεις.

Ο κύριος λόγος για την ανάκαμψη της οικονομίας ήταν το καθεστώς άδειας, το οποίο αντικατόπτριζε αυτό της κανονικής πολιτικής οικονομικής στήριξης της Γερμανίας για παρέμβαση κατά τη διάρκεια χρηματοπιστωτικών κρίσεων προκειμένου να σωθούν η οικονομία και οι θέσεις εργασίας.

Καθώς ανοίγουν οι επιχειρήσεις, αυτοί οι εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης που έχουν απολυθεί ξανάρχισαν την εργασία και την παραγωγή. Οι μηχανές που έμειναν σε αδράνεια για λίγο άρχισαν να παράγουν.

Η οικονομική ύφεση από την πανδημία θα είναι βραχύβια, εφόσον είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουαλίας δεν επιχειρήσουν να σταματήσουν εντελώς την υποστήριξή τους.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων του 1980, του 1990 και του 2008, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν παρείχε οικονομική υποστήριξη και επέτρεψε σε πολλές καλής ποιότητας, βιώσιμες επιχειρήσεις να καταρρεύσουν. βλάπτει μόνιμα την οικονομία και τις θέσεις εργασίας. Ας ελπίσουμε ότι όλοι πήραμε ένα μάθημα από το παρελθόν.

Σε αυτήν την τρέχουσα κρίση, γίναμε επίσης μάρτυρες των βασικών ρόλων που μπορούν να παίξουν τα αποκεντρωμένα έθνη.

Η στοχευμένη υποστήριξη της κυβέρνησης της Ουαλίας όχι μόνο έσωσε πολλές βιώσιμες επιχειρήσεις, αλλά είχε επίσης σημαντικό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στις πιο άπορες κοινότητες στη Βόρεια Ουαλία.

Αυτό υποδηλώνει και πάλι πώς οι εξουσίες που μεταβιβάζονται σε ένα αποκεντρωμένο έθνος μπορούν να ενισχύσουν την κοινωνική και οικονομική ευημερία ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η υποστήριξη και η παρέμβαση της κυβέρνησης της Ουαλίας συμπλήρωσαν την εθνική υποστήριξη και αντιμετώπισαν τοπικές προκλήσεις.

Η τράπεζα ανάπτυξης της κυβέρνησης της Ουαλίας (DBW) στόχευσε επίσης την υποστήριξή της σε τομείς της οικονομίας που έλειπαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες.

Το Office for Budget Responsibility (OBR) προβλέπει ότι, αν και η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα ανακάμψει σχεδόν πλήρως από την πανδημία, η οικονομία της και τελικά η αγορά εργασίας θα υποφέρει για δεκαετίες λόγω του Brexit.

Τώρα αντιμετωπίζουμε βουνά γραφειοκρατικής γραφειοκρατίας προκειμένου να κάνουμε εμπόριο με την ΕΕ.

Ορισμένες από τις επιχειρήσεις της ΕΕ δεν θέλουν να περάσουν από τις γραφειοκρατικές ταλαιπωρίες της αγοράς ή της πώλησης σε εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός μου μπορεί να διατηρήσει μια καλή εμπορική σχέση με τις επιχειρήσεις της ΕΕ είναι μέσω των γραφείων μας στο Μπέλφαστ ή στη Γερμανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη δει μια δραματική πτώση των εξαγωγών προς την ΕΕ. Η οικοδόμηση εμπορικών συμφωνιών με τις περισσότερες χώρες εκτός ΕΕ αποδεικνύεται τώρα μια μακρά και φρικτά πολύπλοκη διαδικασία που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επιτευχθεί.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας έχει αποδείξει την ωριμότητα και την οικονομική της ικανότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εάν η Ουαλία έχει μεγαλύτερη εξουσία να διαχειρίζεται την οικονομική της δραστηριότητα και της επιτρεπόταν να έχει τη δική της άμεση ανεξάρτητη εμπορική σχέση με την ΕΕ· θα προσέφερε σημαντική οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα παραχωρήσει περαιτέρω αυτονομία στην Ουαλία και πολύ πιθανόν θα διαβρώσει την αυτονομία που έχει επί του παρόντος.

Μέσω LeaderLive

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Περισσότερες πληροφορίες Κλεισιμο