«Οι παλιοί τρόποι εργασίας έχουν πεθάνει»: Θα μπορούσε η Ουαλία να μετακομίσει σε μια τετραήμερη εβδομάδα; »

29 Σεπτεμβρίου 2021

Διευθύνων Σύμβουλος, Comtek Network Systems UK Ltd και πρόεδρος του DBF

«Την περασμένη Παρασκευή πέρασα χρόνο με τον παππού και τη γιαγιά μου, ήταν απλά καταπληκτικά. Ήταν πολύ ωραίο να βλέπω ανθρώπους και να περνάω χρόνο μαζί τους».

Η Elise Formston εργάζεται με πλήρες ωράριο ως μαθητευόμενη πωλήσεων και σχεδιασμού, αλλά έχει ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο, κάθε εβδομάδα.

Κάθε Παρασκευή είναι δική της.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται λειτουργεί μια τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα και υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις για τους εργαζόμενους σε όλη την Ουαλία να επωφεληθούν όπως η Elise.

Από πού προήλθε η ιδέα;

Μπορεί να φαίνεται μια νέα ιδέα, αλλά πίσω στο 1930, ήταν ο διανοούμενος στοχαστής John Maynard-Keynes που ανέπτυξε την ιδέα μιας πολύ μικρότερης εργάσιμης εβδομάδας. Σκέφτηκε ότι ένας συνδυασμός αυξανόμενης ευημερίας και πλούτου, σε συνδυασμό με την πρόοδο της τεχνολογίας, θα οδηγούσε τελικά στους ανθρώπους να εργάζονται μόλις 15 ώρες την εβδομάδα.

Εκείνη την εποχή, εταιρείες όπως η Ford στην Αμερική και η Kelloggs υιοθέτησαν μικρότερες εβδομάδες και μικρότερους χρόνους βάρδιων, πιστεύοντας ότι μια βελτίωση στο ηθικό του προσωπικού θα αύξανε την παραγωγικότητα.

Τις επόμενες δεκαετίες, ωστόσο, αυτές οι αλλαγές και οι εξελίξεις απέτυχαν να καθιερωθούν ως ο κανόνας.

Η Kate Hulley έφερε μια τετραήμερη συμπιεσμένη εβδομάδα για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και το προσωπικό γραφείου στην εταιρεία συσκευασίας της.

Γιατί επανήλθε τώρα η ιδέα;

Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τις επιχειρήσεις, τους εργοδότες και την ευρύτερη οικονομία να επανεξετάσουν ριζικά τους κανόνες και τα πρότυπα εργασίας.

Η εργασία από το σπίτι έγινε συνηθισμένη από τη μια μέρα στην άλλη το 2020 και παρόλο που πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στο γραφείο τώρα που έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί, υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων που δεν θα μεταβούν ποτέ ξανά στην εργασία τους.

Σε αυτήν την περίοδο της ροής, η συζήτηση για τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας έχει επιστρέψει στο προσκήνιο ορισμένων ιδιοκτητών επιχειρήσεων και πολιτικών, καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια σύγχρονη, μετά το lockdown Ουαλία.


Πώς θα λειτουργούσε στην πράξη ένα τετραήμερο εβδομάδα;

Σε μια εταιρεία κατασκευής κιβωτίων Belmont Packaging στο Wigan, το αφεντικό και ιδιοκτήτης Kate Hulley εισήγαγε αυτό που είναι γνωστό ως «συμπιεσμένη εβδομάδα», όπου οι εργαζόμενοι κάνουν 38 ώρες από Δευτέρα έως Πέμπτη.

«Πηγαίνει πολύ καλά», είπε στο ITV Cymru Wales, «ο παράγοντας το κάνει από το 2019 και λειτουργεί πολύ καλά και το γραφείο έχει μόλις αλλάξει σε αυτό τώρα επίσης.

«Το προσωπικό μπορεί να κάνει προσωπικά ραντεβού την Παρασκευή και είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από Δευτέρα έως Πέμπτη. Ως επιχείρηση, μπορούμε να φέρουμε τα συνεργεία μηχανικών που αναθέτουμε σε εξωτερικούς συνεργάτες μας την Παρασκευή, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά τη Δευτέρα.

«Είναι ένα win-win για το προσωπικό και την εταιρεία», προσθέτει η Kate.

Σύμφωνα με ειδικούς των επιχειρήσεων και ορισμένα από τα ήδη διαθέσιμα δεδομένα από δοκιμές μικρότερων εβδομάδων εργασίας σε όλο τον κόσμο, η κίνηση θα μπορούσε να βελτιώσει την παραγωγικότητα.


Ο Askar Sheibani είναι ο πρόεδρος του Deeside Business Forum και λέει ότι οι μικρότερες εβδομάδες έχουν πολύ νόημα για ορισμένες θέσεις εργασίας, ειδικά εκείνες που εμπλέκονται στην κατασκευή.

«Υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν συνειδητοποιήσει ότι αφήνοντας στο προσωπικό τους περισσότερο ελεύθερο χρόνο, η παραγωγικότητά τους αυξάνεται», είπε στην ανταποκρίτρια του ITV Carole Green.

Λέει ότι με τη χρήση τεχνολογίας που είναι ήδη διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, όπως το 5G, η επαυξημένη πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη, ότι η ευκαιρία να αλλάξουμε τις εργασιακές πρακτικές είναι μέσα μας στην Ουαλία.

«Η ικανότητα είναι το πρόβλημα», πρόσθεσε. «Δεν αναβαθμίζουμε το εργατικό δυναμικό μας. Πιο έξυπνες χώρες όπως η Ισλανδία και ορισμένες από τις Σκανδιναβικές χώρες, εργάζονται λιγότερες ώρες και έχουν περισσότερες διακοπές.

«Και όμως η παραγωγικότητά τους είναι υψηλή, το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι καλό, το βιοτικό τους επίπεδο είναι υψηλό. Μπορούμε να μάθουμε κάτι από αυτές τις χώρες».

Ο Plaid Cymru μίλησε υπέρ μιας τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας στο Senedd στις 22 ΣεπτεμβρίουΠίστωση: Κοινοβούλιο της Ουαλίας

Υπάρχει η πολιτική βούληση για αυτήν την αλλαγή στην Ουαλία;

Η Plaid Cymru ανάγκασε μια συζήτηση στην αίθουσα του Senedd νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι τώρα είναι η ώρα να εισαχθεί μια τετραήμερη εβδομάδα για τους εργαζόμενους.

«Οι παλιοί τρόποι εργασίας έχουν πεθάνει, ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω να μπορούμε να πούμε μέχρι το τέλος αυτής της συζήτησης», είπε ο Luke Fletcher MS.

Επισημαίνοντας ότι πολλοί στην Ουαλία είχαν απολαύσει την ευελιξία της εργασίας που είχε επιφέρει η πανδημία, σημείωσε επίσης ότι ορισμένοι εργαζόμενοι δεν είχαν δει τα οφέλη που είχαν άλλοι τους τελευταίους 18 μήνες.

«Μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, που γίνεται σωστά, είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα οφέλη μπορούν να ενσωματωθούν στις εργασιακές μας πρακτικές και να γίνουν αισθητά από όλους τους εργαζόμενους είτε είναι υψηλότεροι είτε χαμηλότεροι μισθοί», συνέχισε.

Οι Ουαλοί Συντηρητικοί δήλωσαν ότι το ζήτημα ήταν έξω από την αρμοδιότητα της αποκέντρωσης, περιγράφοντας την ιδέα ως «μη θεμελιωμένη στην πραγματικότητα».

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ουαλίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει τα στοιχεία σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο ενός τετραήμερου εβδομάδας στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής των εργαζομένων και στη συνολική παραγωγικότητα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Εταιρικής Σχέσης Hannah Blythyn MS είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει διεθνή στοιχεία για το εάν μια τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα θα μείωνε τις εκπομπές άνθρακα και θα προωθούσε την ισότητα των φύλων, αλλά αρνήθηκε να δεσμευτεί σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εδώ.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας αναρωτήθηκε εάν μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα μπορεί να είναι κάτι που η κυβέρνηση της Ουαλίας μπορεί να συνεργαστεί με την Plaid Cymru καθώς επιδιώκουν μια συμφωνία συνεργασίας σε ορισμένα θέματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πολύ πάνω από τον μισθό μου για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».

Η κυβέρνηση της Ουαλίας πρέπει να θέσει το δημόσιο αγαθό, μαζί με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα των τοπικών επιχειρήσεων, πολύ πάνω από το μέγεθος της εταιρείας όσον αφορά τη βαθμολογία στο σύστημα προμηθειών.

Μέσω ITV News