Επιλέξτε σελίδα

Η Ουαλία πρέπει να αναπτύξει έναν «ισχυρό εθνικό τραπεζικό τομέα»

6 Αυγούστου 2021

Η Ουαλία πρέπει να αναπτύξει έναν «ισχυρό εθνικό τραπεζικό τομέα», σύμφωνα με το αφεντικό μιας παγκόσμιας εταιρείας πληροφορικής.

Ο Askar Sheibani, Διευθύνων Σύμβουλος του Comtek Group, ο οποίος έχει την έδρα του στο Deeside, υποστήριξε ότι πάρα πολύ από την οικονομία της Ουαλίας «ανήκει σε ξένες εταιρείες και επενδυτές».

Ο επιχειρηματίας των υπηρεσιών επισκευής πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών πρότεινε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να «επενδύσουν στις τοπικές μας τράπεζες και όχι έξω από την Ουαλία».

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Deeside Business Forum, ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρησή του σε ένα υπόστεγο κήπου, χτύπησε τις τράπεζες των μεγάλων δρόμων για «εγκαταλελειμμένες πόλεις και κοινότητες» και είπε ότι οι μικρές επιχειρήσεις «ασφυκτιούνται επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση».

Υποστήριξε ότι η απάντηση είναι η Ουαλία να αναπτύξει τις δικές της Εθνικές Τράπεζες Ανάπτυξης και Λιανικής.

Σε μια στήλη για το The Leader, είπε: «Έχουμε μια ομάδα φανταστικών καινοτόμων μικρών επιχειρήσεων που ασφυκτιούνται από το να μην έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

«Η Ουαλία πρέπει να δημιουργήσει τη δική της οικονομική υποδομή με λιγότερη εξάρτηση από εξωτερικούς οργανισμούς. Η κυβέρνηση της Ουαλίας πρέπει να δημιουργήσει μια ισχυρή ανθεκτική τραπεζική υποδομή που να υποστηρίζει μόνο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ουαλίας και τις κοινότητες της Ουαλίας.

Είπε επίσης: «Σε όλο τον κόσμο, οι Εθνικές Τράπεζες Ανάπτυξης και Λιανικής έχουν αποδείξει ιστορικά ιστορικά συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του έθνους τους.

«Σε αντίθεση με τις ιδιωτικές τράπεζες που δανείζουν κατά την περίοδο της άνθησης και μειώνουν ριζικά τον δανεισμό τους σε οικονομικές κρίσεις, αυτές οι τράπεζες δανείζουν πολύ περισσότερο σε δύσκολους καιρούς για να σώσουν την εθνική οικονομία.

«Κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων του 2008 και της πρόσφατης πανδημίας, οι Εθνικές Τράπεζες Ανάπτυξης έλαβαν μέτρα για να αυξήσουν τον δανεισμό και την υποστήριξή τους».

'Τυχερός' 

Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ τυχεροί στην Ουαλία που έχουμε τόσο τράπεζες ανάπτυξης όσο και κοινοτικές τράπεζες.

«Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Ουαλίας και η Banc Cambria (μόλις ξεκίνησαν) υποστηρίζονται από την Ουαλική Κυβέρνηση.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους Ουαλούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, να επενδύσουν στις τοπικές μας τράπεζες και όχι έξω από την Ουαλία.

«Οι τράπεζες του High Street εγκαταλείπουν τις πόλεις και τις κοινότητές μας προκειμένου να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τα τεράστια κέρδη τους για τους μετόχους τους στο εξωτερικό.

«Η Ουαλία βασίζεται πάρα πολύ στις εσωτερικές επενδύσεις από ξένους οργανισμούς. Πολύ μεγάλο μέρος της οικονομίας της Ουαλίας ανήκει σε ξένες εταιρείες και επενδυτές.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Περισσότερες πληροφορίες Κλεισιμο